Om Reiki

Rei-ki = Universell energi

En resa mot ditt bästa jag

”Jag har gått på reikibehandlingar hos Ellen ett par år nu. Hon har magiska händer som gör att jag alltid kommer därifrån fullt avslappnad med ny energi och all stress är som bortblåst”

/Cecilia L.

Vill du också samla ny energi samtidigt som all stress försvinner?

Om Reiki

Reiki är ett healingsystem från Japan, sammansatt av Mikao Usui som levde där i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Reikin som teknik är influerad av meditation, principer från Shintoismen, Buddhismen och kampsporter (martial arts). Mycket kortfattat handlar det om att balansera energi hos sig själv eller en annan person. Du som har gått på yoga eller provat akupunktur eller akupressur kan känna igen den sköna, avslappnade känslan när blockeringar och stelhet eller smärta försvinner i kroppen.

I Sverige kan man få Reiki på sitt Friskvårdsbidrag. Jag är ansluten till Epassi som exempelvis många offentliganställda får sitt friskvårdsbidrag via.

I Reikin använder man inga attiraljer, utan den som ger behandlingen håller sina händer på eller strax ovanför klientens kropp. Som klient är man fullt påklädd och sitter eller ligger. Reiki kan aldrig skada och man tar till sig så mycket av denna sköna energi som man kan och behöver för stunden.

Reikin blev snabbt känd i Japan, men det dröjde till mitten av 1900-talet innan Reiki tog sig ut från Japan och började spridas. Som andra österländska traditioner lärdes Reiki ut direkt från lärare till elev, och det var läraren som avgjorde när eleven var redo för nästa steg. När Reiki spreds till USA och därefter till Europa etablerades en mer västerländsk modell för utlärning, med kurser och mindre personlig kontakt med läraren. Här hittar du mina kurser.

Det finns olika sorters Reiki, jag praktiserar Usui Shiki Ryoho Reiki som kan översättas till “Usuis metod för andlig/universell energihealing”. Den är traditionell och i stort sett utan influenser från andra sorters healing.

Jag undviker ordet läkning, som är lätt att på svenska föra tankarna till vår vanliga sjukvård och läkare. Reiki är inte sjukvård och ska inte ersätta sådan.

Heal yourself & your life

”Jag har gått på reikibehandlingar hos Ellen ett par år nu. Hon har magiska händer som gör att jag alltid kommer därifrån fullt avslappnad med ny energi och all stress är som bortblåst”

/Cecilia L.

Vill du också känna smärtan försvinna?